Veelgestelde vragen

Onze Waarden

Eerlijk advies. 
Elk product in ons aanbod heeft zijn voor- en nadelen. We gaan dan ook samen met u op zoek naar de beste oplossing voor uw situatie.

De beste kwaliteit.
Welke optie u ook kiest, bij ons kunt u gerust zijn. Wij bieden enkel de beste kwaliteit. Een kwaliteit die blijft duren. 

Altijd gerust.
We bieden niet alleen een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, maar ook ijzersterke garanties op heel wat van onze producten. Zo bent u ook in de toekomst helemaal gerust. 

 
veelgestelde vragen spanlux

Veelgestelde Vragen

Hieronder vindt u een lijst met de meest gestelde vragen over Spanlux en spanplafonds:

Een spanplafond van Spanlux is een hoogwaardige kunststof plafond dat strak onder uw bestaande plafond wordt gespannen. Dankzij de toepassing van hoogwaardige materialen ziet het eruit als een gewoon plafond die perfect is afgewerkt.

Je kan verschillende vragen stellen, en de antwoorden op papier zetten en deze dan ook bij uw bestelling op de bestelbon laten plaatsen.

Wat ik bijvoorbeeld heel belangrijk vind, is de garantie dat uw spanplafond proper blijft, ook op termijn. De randafwerking is ook heel belangrijk. Een fijn perfect aansluitend randje heeft het voordeel dat je niet eens opmerkt dat het een spanplafond is. Ik hou persoonlijk niet van dikke randen en kaders, maar dat is dan weer persoonlijk.

Bij de aankoop kijken mensen veelal naar het midden van het plafond en ze zijn verkocht. Doch is de randafwerking en het onderhoud van het grootste belang.

Onderhoud: Een polyester spanplafond kan je schilderen. 

Ten eerste zou ik geen spanplafond ophangen om te schilderen, dan kan je het beter laten zoals het is. 

Ten tweede ken ik momenteel nog geen enkele schilder, met een beetje eergevoel van zijn werk die een polyester spanplafond zou willen schilderen. Het is gewoon een ramp, en ik spreek uit ervaring.  

Verlichting: betreffende de ledverlichting geven wij 3 jaar garantie. Spanlux ledverlichting wordt geselecteerd uit gerenommeerde merken. Kwaliteit kwaliteit en nogmaals kwaliteit!! Enkel zo kunnen we onze garantie hard maken. En besparen we nodeloze ritten voor herstellingen.

Ons doel is tevreden klanten en perfecte installaties. En tevreden medewerkers. Wij houden van onze klanten. En ik streef er naar toe om geen enkel ontevreden klant te hebben in onze klantenbestand.

Een echte Spanlux is zeer onderhoudsarm en antistatisch.

Gewoon stof neem je weg met een doek of Swiffer.

Om te reinigen neem je een emmer lauw water met een paar spuitjes ruitenreiniger. In normale omstandigheden om de paar jaar, zelfs tot 5 of 10 jaar.

Na 10 jaar, in een emmer water één maatje Turtle wax, afwassen en afspoelen. PVC spanplafonds die al meer dan 20 jaar hangen en er nog als nieuw er uitzien, is normaal wanneer ze op de correcte manier behandeld worden.

Opgelet!! Er is een verschil tussen mat en blinkend om te behandelen.

Spanlux heeft al een profiel dat amper 1 cm lager hangt dan uw huidig plafond maar pas op! Nog een nadeel is bij windstoten dat het kan omhoog drukken tegen uw oud plafond en dat de kabels of oneffenheden zichtbaar worden.

Hou rekening dat in de meeste woningen de gewone plafonds al doorhangen. Als wij daar een spanplafond opspannen op een geringe afstand, kunnen de kabels wel eens zichtbaar zijn bij de minste beweging.

+/- 5,80 meter kan meer of minder naargelang de situatie. 

Met steunbalken zijn er verschillende mogelijkheden.

  1. Bij Spanlux kunnen we mooi de balken mooi uitwerken volledig in pvc folie, polyester of andere stoffen.
  2. Men kan ook naadloos tussen de balken aansluiten.
  3. Een niveauverschil in uw leefruimte is ook een mogelijkheid Zo kan je vb. de zithoek een accentje geven.

Spanlux beschikt ook over een ledlampen die passen in de armaturen van uw spanplafond. We beschikken ook over een eigen uitgebreid dimmer-systeem. Die volledig draadloos kan worden geplaatst. Voordeel dat je geen extra draden hoeft te trekken in de muren. Dus weeral een besparing op kap-en breekwerk.

Er zijn dim-systemen van diverse merken beschikbaar die we kunnen voorzien.

Die volledig draadloos kan worden geplaatst. Voordeel dat je geen extra draden hoeft te trekken in de muren. Dus weeral een besparing op kap-en breekwerk.

Er zijn PVC spanplafonds en er zijn polyester spanplafonds. In beide soorten zijn varianten met goede en minder goede kwaliteiten. De verschillen worden uiteengezet in onze advieslijst.

Hoe krom of slecht uw bestaande plafond ook is, het nieuwe spanplafond wordt er piekfijn en strak onder gespannen. Het spanplafond is vrijdragend en blijft elastisch. Het doek kan dus nooit scheuren, zelfs al komen er barsten bij in uw oud plafond boven het nieuw gespannen spanplafond

Spanplafonds kunnen worden aangebracht op elk type plafond. Dus ook op schuine wanden of schuine plafonds kunnen we veilig een spanplafond monteren, bijvoorbeeld op een zolder.

Tussen een Spanlux-klemprofiel wordt de kunststof of de doek ingeklemd door middel van een spatel. Dit biedt als voordeel dat men de trekkracht volledig onder controle heeft. Onze klemprofielen zijn uniek en zorgen voor de fijnste afwerking mits goede vakmannen natuurlijk.

Een blokprofiel wordt al gebruikt sinds de jaren 50. Later zijn daar varianten op gekomen uit kunststof met hetzelfde principe. Nadeel van het blokprofiel is dat het doek niet strak kan worden opgespannen en enorm doorhangt.

Onze pvc spanplafonds zijn brandveilig: het materiaal zal niet druppen maar verpulveren, mocht er brand uitbreken. Alle gebruikte materialen zijn naar Europese normen goedgekeurd.

Een harpoen is een harde rand in de vorm van een haak. Deze wordt hoogfrequent gelast aan het spanplafond. Het doek wordt opgewarmd tot het harpoen soepel genoeg wordt om deze in de profielen te kunnen trekken. Nadeel van een harpoensysteem is dat het moeilijker te herstellen is en er zijn ook meer voorvallen van beschadiging bij het behangen t.o.v. het klemprofiel en het blokprofiel.

Een normale woning kan worden afgewerkt op 1 à 2 dagen. Lukt dit niet, dan wordt er de volgende dag gewoon verder gewerkt. Want kwaliteit gaat wel voor snelheid.

Onze spanplafonds zijn leverbaar in verschillende stijlen en kleuren, er is dus altijd een Spanlux spanplafond dat aansluit bij uw smaak.

Dat kan, Spanlux heeft een eigen verlichtingslijn van diverse merken die geschikt is voor de inbouw en veilig voor uw spanplafond, ook uw eigen spots kunnen worden geplaatst. Deze dienen eerst door ons te worden goedgekeurd indien ze wel degelijk geschikt zijn.

Wanneer u de hanglampen voor aanvang van de montage heeft klaarliggen, worden deze door onze monteurs zorgvuldig opgehangen. Spanlux levert zelf geen hanglampen tenzij exclusief de vraag wordt gesteld.

We hebben een uitgebreide collectie ledverlichting die geschikt is voor toepassing in spanplafonds en onder de garantie valt: hier zit vast de verlichting bij die past bij uw smaak.

Er zijn 4 mogelijkheden voor speakers: 

1. Boven het spanplafond: dit wordt vaak toegepast in badkamers waar de speakers onzichtbaar moeten zijn.

2. In het spanplafond: waarbij de speakers feilloos aansluiten aan de folie of doek. 

3. Onder het spanplafond: hierbij worden de speakers onder het spanplafond gemonteerd en de geluidsdraden vooraf achter het spanplafond weggewerkt.

4. Op de muren: de bedrading ligt onzichtbaar boven het spanplafond.

Dat is geen probleem, we kunnen een koof monteren en uw eigen gordijnrails weer terugplaatsen in de koof.  Ook voor luxaflex of lamellen heeft Spanlux een passende oplossing.

Dat kan, de roosters en de afvoer worden in het spanplafond verwerkt, waarbij achter het Spanluxplafond een luchtdichte verbindingsmal wordt gemaakt.

Een Spanlux spanplafond is vochtbestendig, daarom is het ook een perfecte oplossing voor uw badkamer of andere vochtige ruimtes.

Omdat het materiaal of doek zeer dun is en zich aanpast aan de omgevingswarmte, biedt dit als voordeel dat er bijna geen condensvorming mogelijk is in vergelijking met traditionele plafonds waardoor ook geen schimmels of druppelvorming mogelijk is.

Voordat onze monteurs komen is het raadzaam om kleine decoratieve dingen  (schilderijen, vazen, kaarsen, en dergelijke), zelf weg te zetten. Voor de rest zorgen onze monteurs er voor dat alles piekfijn in orde blijft. Uiteraard volledig stofvrij is vrijwel onmogelijk.

Spanlux  werkt alleen met eigen mensen. Onze monteurs  zijn ervaren vakmensen. Uiteraard hebben zij diverse opleidingen gevolgd (minimum 1 jaar interne opleiding na opleiding tot schrijnwerker). U weet dus waar u aan toe bent.

Dit is een verhaal dat wordt rondgestrooid door ondernemers die enkel en alleen polyester spanplafonds verkopen of het te lastig vinden om pvc spanplafonds te plaatsen.

Het plaatsen van een pvc spanplafond vergt veel meer vakmanschap dan polyester. De opleiding duurt tot 100 keer langer dan met polyester. Vroeger werden er inderdaad bepaalde weekmakers gebruikt bij bepaalde productieprocessen.

De gebruikte materialen bij Spanlux voldoen aan de strengste wetgeving ter wereld: de Europese Reach-wetgeving. Deze weekmakers worden tevens ook gebruikt om bloedzakjes te maken. 

Hier de volledige uitleg van de medewerkers van de universiteiten:
Op dit moment zijn alle producten die op de markt komen verplicht om te voldoen aan de REACH wetgeving. Dat is een Europees gebeuren (https://echa.europa.eu/regulations/reach).

REACH is een verordening van de Europese Unie die is aangenomen om de gezondheid van de mens en het milieu beter te beschermen tegen de risico’s die chemische stoffen kunnen opleveren en tegelijkertijd het concurrentievermogen van de chemische industrie in de EU te verbeteren.

Ook bevordert deze verordening alternatieve methoden voor de gevarenbeoordeling van stoffen om het aantal dierproeven te verminderen.
Dit houdt in dat alles voldoet aan de Europese normen wat betreft gezondheidsrisico’s.

Let wel: Elders in de wereld geldt deze REACH wetgeving niet; In US kan men alles gebruiken, maar men mag het niet exporteren naar Europa en daar op de markt brengen. Idem voor de rest van de wereld.

Er zijn vroeger weekmakers gebruikt die nu niet meer Reach conform zijn (bijvoorbeeld DOP).

Deze worden niet meer in Europa gebruikt.

Bloedzakjes zijn gemaakt uit zacht PVC (PVC met weekmakers). Het is het enige product waar je bloed kan in bewaren.

Die bloedzakjes zijn het enige product op de hele wereld waar de REACH wetgeving een uitzondering heeft gemaakt naar de weekmakers (daar wordt nog steeds een weekmaker gebruikt die in geen enkel ander product kan gebruikt worden).

Moest dat nu zo slecht zijn, en moesten die weekmakers nu zo gemakkelijk migreren dan zou het toch niet toegelaten zijn om er zo een levensreddend product als bloed in te bewaren!!

Indien U een ander interieur en een ander doek wenst, wat kan en wat niet ?

Indien het een Spanlux-klemprofiel is kunt u alle mogelijke richtingen uit. Let wel!!Dit is enkel mogelijk met het Spanlux profiel en met geen enkel ander profiel.

Wat kan je er in monteren?

  1. PVC folie
  2. Polyester doek
  3. Prints
  4. schilderijen of schilderdoeken
  5. Alle textiel, ook gordijnstoffen enz… 
  6. Geluidsasorberende en akoestische doeken

Mijn huidig spanplafond is met een harpoensysteem:

       7. Dan kan u uw spanplafond vervangen: enkel door een pvc spanplafond mat, satin, blinkend, of met een print op pvc.

Mijn huidig spanplafond is polyester maar van een ander merk dan Spanlux:

        8. Dan kan uw spanplafond enkel vervangen worden door een polyester spanplafond van dezelfde of andere kleur. Een klein gamma aan andere textielsoorten zijn ook mogelijk.

Natuurlijk kunnen alle systemen compleet vervangen worden zodat je kan genieten van een volledige Spanlux garantie van 15 jaar en dus een leven lang genieten van het perfecte plafond. 

Een spanplafond biedt meestal voordelen, doch;

De nadelen zijn dat er vooral geen wind boven het spanplafond mag zitten. Dus alle kieren die tocht kunnen veroorzaken moeten dicht worden gemaakt. Het spanplafond blaast zich op en komt bol te staan. Men zou denken dat het doorhangt, maar het is de wind die er boven zit die parten speelt.

Wat is de oplossing ? Spanlux biedt verschillende oplossingen om dit in grote mate te kunnen verhelpen, zichtbaar en onzichtbaar, hangt af van de situatie.

Een spanlux-certificaat is een garantie-certificaat waarbij Spanlux zelf u zwart op wit een garantie van 15 jaar op de pvc-spanplafonds die door het spanlux-team werden geplaatst.

Neen enkel bij pvc-spanplafonds


Hoe warm wordt de ruimte opgewarmd ? De ruimte wordt verwarmd tot een temperatuur van ongeveer 35 à 40°C.

Zo wordt de pvc-folie soepel en kan deze stapsgewijs worden opgespannen.

Met B-merk worden absoluut geen ander merk of soort onder het vizier genomen.
Het wordt B-merk genoemd om geen namen te noemen. Wij plaatsen zelf ook zogezegde B-merken. Dat wil niet zeggen dat er geen voordelen aan zijn verbonden.

Contacteer ons

Kortrijk: 056 13 07 29
Brugge: 050 22 22 06
Gent: 09 496 3140

Openingsuren

Maandag tot donderdag
10h30 – 12h30 en 13h30 – 16h30
vrijdag
10h30 – 12h30
Wenst u langs te komen op een ander moment, bel ons gerust op om een afspraak te maken.

Scroll naar boven

Spanlux Wedstrijd